cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Syysmaisemia

8 kommenttia

Tällä viikolla Inspiroidun haasteessa otetaan paperisuikaleet käyttöön. Tässä oma työni syysteemalla. Tänä syksynä on tullut räpsittyä kuvia ulkona oikein urakalla, joten lisääkin sivuja aiheesta syntynee vielä. Syksyinen luonto on vaan minusta kauneinta kun on niin värikästä ja jos on vielä aurinkoinen, kirkas sää.

kaavilla1

Sivun asettelussa keskityin vaakasuuntaisiin paperisuikaleisiin ja niiden korostamiseen. Oli helppo lähteä miettimään sivua, kun oli asettelu jo päässä valmiina mietittynä minkälaisen haluan tehdä (joka on harvinaista!). Vaakasuuntaisen tunnelman lisäämiseksi huristelin ompelukoneella vielä poikkiviivat papereiden päältä. Akvarelliroiskeita ja pahvia tuli taas käytettyä, mutta nyt suurella työllä ja tuskalla vastustin mun himoa käyttää pitsiä, heh! Sitä on jo vähän liikaakin tullut käytettyä, varmaan 90% mun töistä sisältää pitsiä. Pari nauhaa piti kuitenkin laittaa mukaan pehmentämään sivua.

kaavilla2

Halusin käyttää pitkulaista valokuvaa, mutta minulla ei ollut valmista hyvää kuvaa enkä saanut mieleistä tulosta kuvia rajaamalla. Halusin nimenomaan tehdä työn jostakin syyskuun Kaavin reissulla otetusta valokuvasta, niin laitoin sitten kaksi mieluisinta kuvaa rinnakkain. Kuvat on otettu samasta maisemasta, mutta eri suunnista ja nopeasti katsottunahan tuo näyttää yhdeltä yhtenäiseltä kuvalta. Mietin, että jos olisi ihan muokannut nuo kuvat yhteen, mutta en jaksanut sitten istua tietokoneella säätämässä kuvaa enempää. Varsinkin yläreunan oksa jatkuu kuvissa hauskasti lähes samassa kohtaa (ja vaikka kuvissa ei ole edes sama puu), joten ei tuossa olisi iso työ ollut edes. Nyt ehkä vähän harmittaa. Mutta pitää lohduttaa itseään, että eihän tuloksena olisi ollut edes aito maisema, kun tuossa kuvien välissä oli oikeasti vielä puitakin.

kaavilla3

kaavilla4

Mainokset

8 thoughts on “Syysmaisemia

  1. Tää sivu on tosi ihana. Värit sopii hyvin yhteen, ja ompeleet kruunaa kaiken =D Kertakaikkiaan ihanaihana!

  2. hei! Kiitos kommentistasi. Olen kanssasi samaa mieltä noista valkoisista plänteistä, en vain oikein tiedä miten sen sumennuksen saisin parhaiten toimimaan/millä ohjelmalla onnistuisi. Olisikohan sinulla vinkkiä sumentamiseen? :) Kiva idea työssäsi käyttää suikaleina niin nauhoja kuin papereita ja muutenkin mukava kokonaisuus. Kiitos vain teille taas mukavasta haasteesa :)

  3. Kaunis, harmoninen sivu! Mä ensin katsoin, että tuossa valokuvassa on jotain hassua, mutta siinähän olikin siis kaksi kuvaa :D

  4. Kiitos kommenteista! :)

    Liimatassu: riippuu mitä kuvankäsittelyohjelmaa käytät. Aika useissa, esim photoshopissa on Blur tool, jolla pitäis saada sumennettua aika hyvin sillä työkalulla hinkuttamalla.

  5. Mä jäin heti sivun nähdessäni tuijottamaan tota kuvaa ja pohtimaan, onko mun silmissä vikaa vai kuvassa jotain hassua :) Joka tapauksessa tykkään sivusta tosi paljon. Sivu on niin syksyinen: pirteä, kirpsakka, värikäs ja vähän rosoinen.

  6. Ihanat roiskeet! Kaunis syksy, hienot kuvat, loistavat värit.

  7. tykkään syksyisyydestä, väreistä, roiskeista ja erityisesti ompeleista ja siitä, että kaikki suikaleet eivät taida ollakaan paperia ja myös tuosta nappikukasta, miten siitä roikkuu nuo valkoiset nauhat! ihana leiska!

  8. No niin, mä oon taas missannut nämä viimeiset sivut! Laitoinkin sut mun inspislistalle että pääsen heti vaklaamaan kun jotain julkaiset. Nämä kaikki kolme uusinta on musta nerokkaita! Tykkään tietysti kaikesta! Pahvi ja maaliroiskeet ja ompeleet on erityisesti mieleen, puhumattakaan kuvan taakse liittyvästä tarinasta :D. Olet taitava!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s