cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Piparkakkutalo

10 kommenttia

Hei ja iloista uutta vuotta kaikille!
Nyt jotain aivan muuta. Tässäpä tuotos, josta olen erittäin ylpeä: ihan itse tehty piparkakkutalo! Teimme tuossa ennen joulua poikakaverin kanssa tämän yhdessä hänen vanhemmilleen joululahjaksi. Taloa tuli puurrettua usean illan ajan; yhtenä iltana leivottiin taikina, toisena paistettiin palat ja yhtenä sitten liimaus ja koristelut. Olihan siinä hommaa, mutta kyllä siitä tulikin hieno ja oli kyllä kivaa sitä tehdessä!

piparkakkutalo_01

piparkakkutalo_02

En ole siis todellakaan mikään leivontaihminen ja tämä oli ensimmäinen itse tehty piparkakkutalo. Kuvista sitä ei ehkä huomaa niin selkeästi, mutta talo on aika iso. Talon alusta mahtui juuri ja juuri pellille paistumaan. Talon leveys ja korkeus oli noin 30 cm luokkaa. Poikakaveri naureskelikin, että talon sijasta minä hankinkin meille huvilan. ;)

piparkakkutalo_05

piparkakkutalo_06

Todistusaineistoa tekovaiheesta, että kyllä se on itsetehty eikä kaupasta ostettu ;) Talon kaavat on otettu Maku-lehden sivuilta, hieman muunnellen ja yksinkertaistaen tosin. Eteisestäkin tuli hieman erilainen sen otettua tekovaiheessa hieman osumaa, joten koottiin sitten ehjistä paloista hieman erinäköinen loppuratkaisu.

piparkakkutalo_07

Mielessä oli monenlaisia koristeluja, mutta jo pelkästään sen takia, ettei iso talo rysähdä kasaan, päätin pitää koristelut yksinkertaisina. Kyllä niistä ainakin omasta mielestä tuli ihan kivat.

piparkakkutalo_03

piparkakkutalo_04

Yksi pulmista oli, miten saamme talon kuljetettua ehjänä perille automatkan ajan. Mutta onneksi siitä selvittiin ja tuossapa se talo pönöttää omistajiensa olohuoneessa.

Advertisement

10 thoughts on “Piparkakkutalo

  1. Niin upea, ootte aikamoisia arkkitehtejä :D Ja luonnossa tämä oli vielä isomman ja vaikuttavamman näköinen kuin kuvissa!

  2. Oi, kuinka hieno huvila! Todella näyttävä, hieno ja maistuva lahja!

  3. hehe, heeno on. meil porukoil tehtii kans joskus vuonna pallo ja kala joku piparkakkutalon tynkä, joka sit katos parempiin suihin eräänä yönä ko koiruliini oli vainunnu sen. XD

  4. Ihana piparkakkutalo!

    Kerään vanhoja nukketaloja. Tuollainen minun pitäisi myös löytää kokoelmaani. Saisi olla esillä koko vuoden, eikä vain joulunaikaa. Toisaalta kyllä se taikina kestää.

  5. Aivan ihana piparkakku talo täytyy kokeilla tänä vuonna mitä käytit osien kiinnitykseen ?? :)

  6. Paljon sulla meni piparkakkutaikinaa tohon taloon ? :)

  7. Saisko kaavat tähän upean talon tekemiseen? :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s